Intelligent varmestyring fra Danfoss

 

Danfoss Eco™

ved hvornår du har
brug for varme

Du kan finde Danfoss Eco™ i diverse webshops, i byggemarkeder samt hos din lokale installatør, hvor du også kan få vejledning og et tilbud om professionel montage.

Luk

Hvordan fungerer Danfoss Eco™?

Se video

Bedst i branchen

Temperaturstabilitet giver forbedret
komfort og energibesparelser

Nem hjemmestyring af
hver enkelt radiator via

bluetootg-image

Enkel styring med
den brugervenlige
Danfoss Eco™ App

Prøv en demoversion af app'en ved at klikke på smart phone skærmen. Den bedste oplevelse får du selvfølgelig ved at downloade selve app'en.

Danfoss Eco™ App
– nem styring af din termostat

Du kan nemt downloade Danfoss Eco™ App
gratis og prøve den i en demo-version

4 enkle installationstrin og du er klar

1

Afmontér din gamle radiatortermostat

img-1-sec-6

2

Find den rigtige adapter og montér den på ventilen
img-2-sec-6

3

Montér den nye Danfoss Eco™, og drej, indtil du hører et klik
img-3-sec-6

4

Download Danfoss Eco™ App’en og indstil din termostat
img-4-sec-6

Danfoss Eco™ er kompatibel med 90 %
af alle typer radiatorventiler (ekskl. FJVR/returløbsventiler)

Hvilken type ventil har du på dine radiatorer? (Klik på billedet)
Manuelt håndtag
Radiatortermostat

Manuelt håndtag

Hvis dine radiatorer har manuelle håndtag uden termostatfunktion eller radiatortermostater, der er placeret på en returventil , skal du udskifte dine ventiler før installation af Danfoss Eco™. Vi anbefaler, at du benytter en professionel installatør til at udskifte dine ventiler. Og vi anbefaler, at du udskifter til ventiler med forindstilling for at kunne udnytte hele besparelsespotentialet og sikre korrekt afkøling på radiatoren.

Manuel ventil

Radiatortermostat

Hvis dine radiatorer i dag har en radiatortermostat (termostatisk føler), kan du selv nemt montere den intelligente Danfoss EcoTM-termostat. Danfoss Eco™ omfatter adaptere til standardventiler fra Danfoss (RA, RAV, RAVL) såvel som ventiler fra TA Heimeier m.fl (M30x1.5).

Bemærk, at Danfoss elektroniske termostater ikke kan anvendes på FJVR/returventiler.

 Radiatortermostat

Produkt beskrivelse

 

Danfoss Eco™ er den nemme vej til intelligent radiatoropvarmning. Den nye og forbedrede termostat giver dig et robust og elegant design.

Det integrerede 180-graders rotérbare display gør det nemt for dig at aflæse displayet fra enhver vinkel. Og hvis du foretrækker at indstille din Danfoss Eco™-termostat manuelt, kan du benytte drejehjulet til at indstille den ønskede temperatur.

Primære funktioner

 • Op til 23 % energibesparelser
  (avanceret varmestyringssoftware)

 • Hjemmestyring af din radiatoropvarmning
  – kan planlægges, så opvarmningen passer til din livsstil

 • Nem styring af hver enkelt radiator
  via App på smartphone med Bluetooth-teknologi

 • Bluetooth til termostatprogrammering
  <10m

 • Nem og hurtig installation

 • Lavt støjniveau
  < 30dB

 • Manuel varmejustering
  med drejehjulsløsning

Få flere oplysninger

Datasikkerhed for Danfoss Eco™

Datasikkerheden for Danfoss Eco™-termostat
og Danfoss-app'en er garanteret. Systemet testes årligt
af uafhængige specialister.

icon-1-sec-8

Datakryptering

Den trådløse forbindelse til din Danfoss Eco™-termostat er beskyttet af den nyeste krypteringsteknologi.

icon-2-sec-8

Sikkerhed via PIN-kode

En PIN-kode, der vælges af brugeren, sikrer, at kun autoriserede brugere kan foretage ændringer i systemet.

icon-3-sec-8

Personlige data

Brugerdata, som for eksempel temperaturer eller sætpunkter, gemmes kun i termostaten, og det er kun dig, der kan få adgang til dataene.

Hellere være på den sikre side

Ud over databeskyttelse ved kommunikation mellem din smartphone og Danfoss Eco™-termostaten sørger vi også for det højeste sikkerhedsniveau ved hele tiden at overvåge og forbedre vores tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

Hvordan får jeg Danfoss Eco™?

Har du brug for hjælp? Find en professionel installatør

Find installatør

Hvis du har spørgsmål om Danfoss Eco, kan du stille det her. Hvis det drejer sig om installation eller valg af det rette produkt, anbefaler vi at du kontakter en installatør.

Kontakt osBrugermanualer til Danfoss Eco™ med Bluetooth

Denne version er solgt i perioden 08.2017 –Brugermanualer til Danfoss Eco™ med softwareversion > 1.63

Denne version er solgt i perioden 08.2015 – 08.2017

Du kan se softwareversionen under batteridækslet.Brugermanualer til Danfoss Eco™ med softwareversion < 1.27

Denne version er solgt i perioden 07.2010 – 08.2015

Du kan se softwareversionen under batteridækslet.

Danfoss Eco er en stand-alone termostat, hvor al styring og programmering foregår på én termostat ad gangen, enten ved at bruge termostatens drejefunktion eller via Bluetooth og Danfoss Eco App og på max 10 m afstand.

Danfoss Link kommunikerer trådløst med Connect termostaterne og er kompatibel med andre Danfoss produkter såsom gulvvarme (både el- og vandbåren), ventilationsanlæg samt varmepumper og fjernvarmestyringer. Danfoss Link er med integreret wifi, så du kan justere varmen uanset hvor du befinder dig via Danfoss Link App.

Begge intelligente termostater/systemer har indbyggede spareprogrammer, som du kan indstille til at passe til familiens behov og rutiner.

 

Nej, elektroniske termostater skal monteres på fremløbsventiler.

Det er muligt at ændre fra returløb til fremløb på radiatorer uden det behøver være en stor operation. Tal evt. med din lokale installatør om hvordan. Med gulvvarme går det desværre ikke så nemt.

Returløbsventiler blev brugt i mange fjernvarmeinstallationer især i 1960’erne, så det er en ældre teknologi. Fordelene ved at skifte til fremløb er – udover at få muligheden for at benytte elektroniske termostater – også, at regulering af varmen bliver mere præcis,  komforten derved  øges og energieffektiviteten stiger mærkbart.

Vi anbefaler i øvrigt at udskifte ældre ventiler til ventiler med forindstilling for at sikre den bedst mulige afkøling og dermed energibesparelser i radiatoren. Læs mere om ventiler med forindstilling her.

Ja – med mindre ventilen er en dobbeltventil, som har både frem- og returløb i samme ventil. I så fald kan du ikke bruge elektroniske termostater. Se et eksempel på en sådan ventil her:

RA-15_6T-ventil-til-enstrenget-anlæg_lille

Afmontere gammel termostat
Du skal afmontere dine gamle termostater før du kan montere Danfoss Link™ Connect. Afhængig af din nuværende termostat skal du bruge enten en skruetrækker eller en unbracinøgle for at løsne spændskruen på siden af termostaten. Herefter kan du skrue hele termostaten af ved at dreje mod uret.

Monter ny termostat og adapter
Først skal du finde den rigtige adapter. Danfoss tilbyder forskellige adaptere til forskellige ventiler (I Danmark er mange ventiler af typen RA). Brug adapter guiden ved at placere de forskellige udskæringer ud for ventilen og find betegnelsen på den adapter, der passer.
I videoen viser vi hvordan du skal gøre

select the adapterBemærk! Elektroniske termostater monteres kun i fremløb

Adapterne dækker mere end 90% af alle ventiltyper, både Danfoss og andre fabrikater. Hvis ingen adapter passer på din ventil, er ventilen gammel og vi anbefaler at skifte til en ny.

Dernæst sætter du adapteren på ventilen. Isæt batterier i Connect termostaten og monter termostaten på adapteren.

Nu er du klar til opsætning af Danfoss Link™ Central Controller. Følg venligst vejledningen i linkguide.danfoss.com.

Afmontering af adapter
I denne video viser vi hvordan du afmonterer adapter på både Eco og Connect termostater: Afmonter adapter

 

Hvis den kolde luft rammer en af dine Eco termostater, vil den straks åbne og starte med at varme rummet op. De øvrige Eco termostater når derfor ikke at mærke den kolde luft og vil derfor aldrig åbne.

Det du skal gøre er at justere temperaturen lidt op på de radiatorer, der ikke varmer i dag. Måske skal “den varme” stå på 20 gr og “den kolde” på 21 gr for at rummet får den ønskede temperatur.
Prøv dig frem og mærk på radiatorerne indtil de opnår den samme opvarmning og afkøling

Er der mere end én radiator i samme rum anbefaler vi at bruge Danfoss Link™ med Connect termostater. Da kan rumtemperaturen nemlig styres via en Danfoss Link™ RS rumføler, der placeres et centralt sted i rummet.

Åbent vindue- funktionen træder i kraft når termostaten oplever et pludseligt temperaturfald på min. ½ grad i løbet af 3 minutter. Hvis ikke dette sker (hvis kulden “siver” langsomt hen til termostaten) træder Åbent vindue-funktionen ikke i kraft.

Med Danfoss Eco med Bluetooth kan du som supplement selv sætte termostaten på pause: Drej hurtigt termostaten til venstre, så der står 6 grader i displayet (eller den temperatur du har indstillet som frostbeskyttelse).

Når du vil afslutte pausen, kan det nemt gøres på app’en eller ved at dreje ét hak til højre på termostaten.

Energibesparelser opstår ved at sænke varmen.

Som en tommelfingerregel kan du spare ca 5% på energiforbruget for hver grad, du skruer ned for varmen. Vi anbefaler, at du sænker temperaturen 3-4 °C om natten og om dagen mens familien er ude, f.eks. fra 21°C til 17°C.
Brug også “Feriefunktionen” mens du er væk hjemmefra i flere dage, f.eks. på ferie.

Hvis du skifter fra en 15 år gammel termostat til Danfoss Eco termostater, kan du spare op til 23% på dit varmeforbrug.
Læs mere om energibesparelser her.

Vi anbefaler at udskifte ældre ventiler til ventiler med forindstilling for at sikre den bedst mulige afkøling og dermed energibesparelser i radiatoren. Læs mere om ventiler med forindstilling her.

Venligst besøg vores  App Helpdesk hvor du kan finde yderligere hjælp.

For at tilsikre, at den elektroniske termostat rammer den ønskede temperatur hurtigt, anbefaler vi en forskel på Bortrejst (sover) og Hjemme temperaturerne på max 4˚C.

Danfoss Eco benytter sig af en såkaldt “adaptiv” funktion. Det betyder, at systemet i løbet af en uges tid lærer varmesystemet at kende, så det derefter er i stand til at starte opvarmning i tide for at opnå den ønskede temperatur til rette tid.

I løbet af den første uges tid og ved sæsonændringer vil du derfor kunne opleve at varmen kan svinge lidt op og ned. Det er helt normalt og du vil derefter kunne nyde at sove i et køligt hjem og samtidig stå op til et dejligt varmt hus – helt automatisk.

Danfoss Eco opdaterer automatisk til nyeste software (firmware) lige så snart du forbinder app’en til termostaten.

Du kan se hvorledes det foregår her: Opdatering af firmware

Mister du forbindelse til termostaten under softwareopdatering, kan du finde hjælp her.

Nej. Danfoss Eco er et stand-alone produkt, hvor du foretager programmering og styring på den enkelte termostat.

Du kan kun bruge Danfoss Link™ Connect termostat sammen med Danfoss Link.

Der er ingen begrænsning på hvor mange Danfoss Eco termostater, der kan styres fra én smartphone.

Og der er ingen begrænsning på hvor mange smartphones, der kan styre én termostat.

Danfoss Eco™ App kan downloades til Iphone og Android smart phones. App’en kan desværre ikke fås til Windows telefoner.

Bluetooth understøttes på smartphones fra iPhone 4S og Android-enheder* med softwareversioner fra 4.4.   Vedr. tablets -se venligst oplysninger fra producenten.

*Android styresystem benyttes af mange forskellige fabrikanter verden over. Danfoss gør hvad vi kan for at sikre fuld kompatibilitet med de fleste populære mobilenheder.

Flg.  smartphones’ Bluetooth funktion virker p.t ikke sammen med Danfoss Eco App:

 • Huawei P7, P8, P9
 • Nokia 8

Danfoss undersøger aktivt dette problem for en snarlig løsning.

Nej, du kan ikke skrue termostaten længere ned end til 5 grader, som er den minimale temperatur i frostbeskyttelsestilstand.

Frostbeskyttelsestilstanden indstilles i Danfoss Eco App: Vælg menu – Vælg Indstillinger – Vælg Begrænsninger – Indstil Min. temperatur (kan min. være 5 grader).

 

Du kan gøre 3 ting når temperaturen stiger om sommeren og du gerne vil lukke for varmen:
1. Du kan sætte hele huset i tidsubestemt pause. Dette skruer termostaterne ned til frostsikringstemperatur på 6 grader. Bliver det koldt en aften, kan du hurtigt afbryde pausen og få det lunt.
2. Du kan lave en ferieperiode, så varmen sænkes til den angivne sænkningstemperatur
3. Du kan angive en lavere komforttemperatur, så varmen først starter når der er koldere end den angivne temperatur. Denne temperatur ændres igen når det bliver koldere i vejret.

1. Tjek du har den rette adapter monteret

2. Tjek af ventiladapteren sidder korrekt fastspændt på både ventilen og på selve den elektroniske termostat. Efterspænd om nødvendigt.

E6 betyder, at der er en motorfejl.
Vi anbefaler, at du prøver
1. at nulstille termostaten (se her hvordan)
eller
2: afmonter og genmonter termostaten.
Én af disse skulle meget gerne afhjælpe problemet. Hvis ikke dette hjælper, så må du returnere den hvor du har købt den.

E9 betyder, at ventilen ikke kan lukkes. Dvs det er ikke en fejl i selve termostaten, men derimod en besked om, at der er noget galt i installationen.

Mulige fejlkilder kan være forkert montage, forkert adapter, skidt i ventilen. Få evt. hjælp hos en VVS installatør til fejlfinding.

Danfoss Eco med Bluetooth opdaterer selv sin software via Danfoss Eco App over Bluetooth.

App’en fortæller brugeren når en ny software er klar. Installering af en software tager ca. 1 minut.

Se en kort vejledning i menuen til højre.